Sunday, April 3, 2016

Nädalavahetuse toimetused

Esimene nädal on märkamatult mööda saanud. Reedel pärast tööpäeva, mis lõppes ka minul natuke varem kui teistel päevadel läksime ühe oma korteri kaaslasega koos välja sööma-jooma. Läksime siia kõrval asuvasse restorani, mis oli väga maitsekalt sisustatud ja teenindus hea. Kuna teenindaja ingliskeelt ei rääkinud siis lasime oma sõbral rääkida, ta tellis millegi pärast 3 šnitslit seentega, kuigi ma enne just olin talle öelnud et seeni ei söö. See selleks, praad oli iseenesest väga maitsev. Joogiks tellisime kohalikku õlut, mis vähemalt minule ei jätnud erilist elamust. Eesti õludele vastu ei saa.

Laupäeval otsustasime minna Dortmundi. See asub siit lühikese autosõidu kaugusel, niiet jõudsime üsna varakult kohale. Esimese asjana tahtsime minna Florianturm-isse, kus asub ilus looduspark ja 130meetrine teletorn kuhu otsa saab liftiga sõita. Pärast pileti ostmist selgus aga tõsiasi, et torn mille pärast me sinna läinud olime avatakse alles 12, meil oli pea 2h aega. Läksime küsisime piletikassast, et kas oleks võimalik pärast sama piletiga tagasi tulla kui praegu paar tundi ära käime, piletitädi oli lahkesti nõus. Sakslased on siiani küll kõik väga sõbralikud olnud. Siis läksime kaubanduskeskusesse, mis oli ikka tõeliselt suur, asus 4 korrusel, esindatud olid kõikide kuulsamate brändide poed.


Poes käidud läksime tagasi Florianturmisse, kuhu saimegi sama piletiga sisse nagu lubatud :) Tornist avanes ikka tõeliselt ilus vaade tervele Dortmundile. 





Linnas oli ikka väga palju jalkafänne, arvasime juba eos, et täna on kindlasti mäng. Kuna ma ei tahtnud teistest erineda siis ostsin ka omale fännisärgi. Seiklesime veel natuke linnas ringi, lõpuks jõudsime Borussia Dortmundi jalkastaadioni juurde, kus toimuski kohtumine Werderi Bremeniga, seega sinna väga lähedale meid ei lastud.

Pühapäeval on Saksamaal kõik poed ja asutused kinni, lahti on vaid kohvikud, baarid ja tanklad. Kuna me eelmine kord Arnsbergi tammi üles ei leinud, otsustasime täna uuesti proovida ja seekord juba edukamalt. Täna oli õues pea 20 kraadi sooja ja see oli toonud palju peresid ilma nautima, seega tamme juures oli raske parkimiskohta leida. Tamm ise oli ikka tohutu, veetase ülevalpool tamme on 214meetrit.

No comments:

Post a Comment